Saturday, March 6, 2010

Detalii Rasa

Boxer German este o rasa dezvoltata relativ recent, dar nu mai putin speciala, un caine cu un aspect deosebit si foarte multe aptitudini si calitati. Boxer-ul nu este un caine pentru oricine, dar are un potential ridicat pentru a deveni un companion de exceptie.
Energie :

Exercitii :

Afectiune :

Dresaj :

Protectie :

Ingrijire :

Prietenie fata de om :

Prietenie fata de cainii :


Origine si istoric
Boxer-ul a fost creat in Germania secolului al XIX lea, prin incrucisarea rasei Bullenbeisser (acum disparuta) cu Bulldogii adusi din Anglia. Stramosul Boxerului, cainele Bullenbeisser, era folosit intensiv la vanatoarea de mstreti, ursi si caprioare. In anii 1890 in Germania s-a decis stabilizarea rasei si infiintarea primului Boxer Club, iar primul standard al rasei a fost redactat in 1902, ramanand si astazi la fel de actual.
Rasa este actualmente recunoscuta de majoritatea organismelor de prestigiu in domeniu: FCI, AKC, ANKC etc.
Numele rasei a fost inspirat de pozitia de lupta caracteristica acestui caine, care sta pe labele din spate si boxeaza cu cele din fata. Totusi, aceasta teorie a provenientei numelui este destul de controversata.Descriere
Boxer-ul este un caine de talie mijlocie, cu aspect atletic, la corp este solid, puternic si rezistent, al carui corp prezinta o musculatura bine dezvoltata. Miscarile sale sunt vioaie, mersul elegant si liber, tinuta mandra si nobila in acelasi timp cu o infatisare supla si eleganta. El poate atinge inaltimi la nivelul greabanului de 53-63cm, greutati de 24-32kg, iar capul sau reprezinta cea mai remarcabila trasatura.Capul sau este lat, cu botul scurt si trebuie sa fie neridat. Mandibula este extinsa peste maxilar. Urechile sunt asezate sus, departate una de alta si, de obicei, se cupeaza. Ochii sunt de dimensiune medie, inchisi la culoare si cu o expresie specifica de inteligenta si energie. Nasul este mare, cu narile foarte deschise.Gatul este lung, rotund, musculos si puternic, spatele este scurt, drept, lat si musculos, iar pieptul este adanc, coborand pana la coate.

Caracter
Boxer-ul este un caine puternic dar in acelasi timp armonios, curajos, si foarte vigilent cand este cazul. Fidel si atasat mediului in care a crescut, dar banuitor cand vine vorba de straini. Un bun prieten al copiilor. In privinta latratului nu este zgomotos si isi rezerva latratul doar cand ceva e ciudat pentru el.

Utilizare
In cele mai multe cazuri este folosit ca si caine de companie, dar in acelasi timp este si un bun paznic de nadejde aparand stapanul, casa, masina, etc.Boxerul este printre cei mai bine adaptati cainii la nevoilor noastre. La nevoie nu ne lasa singuri.