Friday, March 12, 2010

Bine de stiut ..

Clasificarea rasei : caine de lucru, a fost creat pentru paza ,astazi sint animale de companie si sint vazuti la expozitii.

Reguli de hranire : unii au sistemul digestiv sensibil, ceea ce inseamna ca tebuie sa tina dieta, mancand mancare uscata.Cind e mic, este slab, asa ca nu trebuie hranit ca sa compenseze.

Alte cheltuieli : pot aparea cheltuieli suplimentare datorita oaselor sensibile, se pot ivi accidente ale incheieturilor.

Media de viata : media este intre 7 si 10 ani, dar pot atinge si 14 ani.

Media de pui fatati : media este de 6 pui, dar cu variatii mari, intre 2 si 10.

Descrierea generala a infatisarii : este un caine de marime medie, foarte musculos si cu piept proeminent. Au botul mic si barbia putin intoarsa. Pe cap si pe bot au pielea mai mare si par energici.

Inaltimea si greutatea : variaza la caini intre 30-32 kg,la catele intre 25-27 kg. Inaltimea cainilor este intre 57-62 cm, a catelelor intre 53-59 cm.

Tulburari : desi este suscceptibil la multe probleme de sanatate, este un caine in general sanatos. Cand cumparati un pui, este bine insa sa cercetati la crescator daca parintii au avut probleme.

Susceptibilitatea la boala : medie

Istoric : este derivat din 2 tipuri de caini mastiff, de la jumatatea secolului. Acestia au fost folositi sa vaneze ursi si caprioare. In secolul 19 au fost incrucisati cu Bulldogul si asa s-a cerat Boxerul. Rasa a fost foarte populara in Europa de la inceputul secolului trecut, desi au fost inregistrati abia in 1933.
Inteligenta: fiindca este inteligent, are nevoie sa fie dominat, cand este dresat. Invata foarte repede atat lucrurile bune cat si pe cele proaste .
Caracteristici evidente: este patratos, cu oase puternice si musculos. Botul si craniul sint proportionale, falcile calca bine una peste cealalta, cea superioara intra sub cea inferioara. Ochii sint maro inchis,cu o expresie inteligenta.Urechile sint departate, lasate in jos, dar ridicate atunci cind cainele este alert. Gatul este musculos si puternic, pieptul este proeminent, spatele este scurt si ingust, putin adancit. Picioarele sint mici si cu degete ca de pisica, cele din fata sint putin mai mari decit cele din spate. Coada este tinuta in sus. Culorile preferate pentru expozitii sint tonurile de rosu, albul pur nu esta acceptat.

Tara de origine : Germania

Antrenament : 2 ore:zi. Are nevoie de mult exercitiu, le place sa alerge pe camp si sa prinda mingea.

Protectie personala : mare

Potrivire ca si caine de paza : mare

Tendinta de a latra : medie

Nivel de agresiune : mediu

Compatibilitate cu alte animale : mare

Compatibilitate cu copiii : mare

Caractere generale si de temperament : sunt foarte vioi, puternici si loiali. Nu le e teama de nimic si sint increzatori in ei insisi. Sint animale excelente, nu se iau usor la bataie, dar se apara la nevoie. Raman niste catelusi toata viata si se fac placuti orinde se duc. Daca sint lasati singuri, pot fi foarte daunatori. Le plac casele foarte vizitate si pot fi gasiti la hoteluri si in case de oaspeti , unde e multa lume in jur.

Marimea blanii : scurta

Ingrijire : blana este foarte usor de intretinut pentru ca este scurta. Trebuie ingrijit de 1-2 ori/saptamana ca sa isi mentina pielea in conditii bune.
Culoare: variaza de la rosu pana la cafeniu,cu diferite insemne pe ei. Pot fi, de asemenea, albi complet.